Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zastanawia mnie jeszcze jedno, ilu ludzi po przesiadce na iphona, macka itp wróciło np do windowsa lub innych producentów telefonów?

Czy nie jest podobnie jak z przesiadką z dsg do manuala, jak juz ktoś raz spróbował to już nie chce innej skrzyni? :szeroki_usmiech
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• BADYL
      RS
      • 2011
      • 2396
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

piotrek_os, przeczytałem w necie, że ktoś kupił ten telefon i po tygodniu wystawił na sprzedaż bo GPS nie działa....
      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• krissos
        Elegance
        • 2011
        • 840
        • Honda
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

piramida, Miałem androida i kupiłem iphone 4S, wtedy nie szło z bardzo pogrzebać w nim, teraz z tego co wiem już się da. Wróciłem na androida. Brakowało mi w iphonie pamięci bo miałem 16GB Ja bym musiał mieć 64GB, a tu cena to już mocno zaporowa. Ale jeśli chodzi o działanie szybkość reakcji to jest super, gorzej z aplikacjami nie dość że ich mniej dostępnych, to nawet takie proste jak kupony do McD płatne :twisted:, ale większość aplikacji które używam na androidzie była też dostępna, tylko ponownie musiał bym kupić. Co do wymiarów to pasował mi super.
        "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
        ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• lu5asz
          RS
          • 2011
          • 2006
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez krissos
          do McD płatne
          Nie bluźnij :P ta aplikacja jest darmowa,jak i wiele innych.
          Napewno Android jest bardziej rozbudowany,jest wiecej aplikacji ,ja natomiast postawilem na stabilny system,brak wirusów,ciekawy design i ogólnie obsługe.Kazdy czegos innego szuka,wiec nikogo nie namawiam do Iphona.
          Kondziu

OCP

Komentarz

• 2.0-16v Michał
            RS
            • 2013
            • 4038
            • Octavia III (5E3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM
            • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Miałem okazję nie raz się pobawić iPhone -m i naprawdę dobry sprzęt , jakość obudowy szybki na wielki + jednak cena dla mnie zaporowa jak za telefon :roll:
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
            przedstawiam smerfetke

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

Zamieszczone przez piramida
              ilu ludzi po przesiadce na iphona, macka itp wróciło np do windowsa lub innych producentów telefonów
              np ja :diabelski_usmiech
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Voit
                Elegance
                • 2010
                • 816

Zamieszczone przez Enriquez
                Voit, chyba nigdy nie używałeś iPhone (...)
                Nie używałem, ale trzymałem w rękach i bawiłem się. Dokładnie 4S się bawiłem...
                ...I dupy mi nie urwało. Smartfon dobrze wykonany, działa stabilnie. I to wszystko.
                W dalszym ciągu nie znajduję powodów, żeby płacić za niego tyle kasy, a potem twierdzić, że to najlepsza rzecz jaka mogła mnie w życiu spotkać.
                Co ciekawsze, bawiłem się dość długo dwoma smatrfonami kumpla - służbowym 4S i prywatnym, którymś z wyższych modeli chińskiego producenta JiaYu, kupionym za ułamek wartości ajfona.
                Chińczyk sprawił na mnie kolosalne wrażenie, ajfon przy nim wyglądał jak zabawka, jak ubogi kuzyn ze wsi...
                Właściciel twierdzi, że technologicznie Chińczyk wciąga 4S nosem, pod każdym względem...
                Ja nie miałem tyle czasu żeby to sprawdzić, ale jestem w stanie w to uwierzyć.

Użykownicy chińskich smartfonów mają swoje forum, warto poczytać...
                Chińskie telefony zakupy Aliexpress Opinie : Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie, zakupy na aliexpress

Zamieszczone przez Enriquez
                (...) Jakby iPhone był do bani, to by tego nikt nie kupował za takie pieniądze.
                ...Przytoczyłeś motto Działu Marketingu Apple?
                :lol: :lol: :lol:

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8160
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Voit
                  Użykownicy chińskich smartfonów mają swoje forum, warto poczytać...
                  Chińskie telefony zakupy Aliexpress Opinie : Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie, zakupy na aliexpress

dzięki może się przyda :diabelski_usmiech
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• krissos
                    Elegance
                    • 2011
                    • 840
                    • Honda
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Na tą chwilę jak bym maił kupować to ten sprzęt https://www.youtube.com/watch?v=SX-C...ature=youtu.be

[ Dodano: Pią 12 Wrz, 14 19:38 ]
                    Zamieszczone przez lu5asz
                    Zamieszczone przez krissos
                    do McD płatne
                    Nie bluźnij :P ta aplikacja jest darmowa,jak i wiele innych.
                    Jak iphone było w moich rękach to ta aplikacja była płatna i chyba 1 lub 2 sztuki dostępne.
                    Na pewno się to zmienia i dobrze oby jak najwięcej było aplikacji darmowych i w j. polskim
                    "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

krissos, mi4 solidny sprzęt, za połowę ceny konkurencji :!:
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• czernobyl
                        L&K
                        • 2008
                        • 1276
                        • Octavia III (5E3)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dziś pobawiłem się huawei g730 (5,5" ips, 1gb, mtk6582) - kurka, za 750 pln bez cyrografu to rewelacja. dual sim, b. jasny ekran, super jakość rozmów (jest drugi mikrofon do aktywnego usuwania szumu), ukryta dioda (do obsługi potrzebny https://play.google.com/store/apps/d...tmanager&hl=pl bo w ustawieniach nic nie ma), zestaw czujników na normalnym poziomie (jest zbliżeniowy, jest natężenia światła) - jedyną "wadą" jest przeciętny aparat, który po obcowaniu z s3 z butów nie wyrywa - redukcja szumów na poziomie narzędzia "smear" w fotoszopie
                        w ogóle myślałem dotychczas, że 5,5" jest dla ludzi z dłonią Shaquille O'Neal'a, ale nie jest tak źle

Komentarz

• ziutsane
                          RS
                          • 2007
                          • 2376

Ja wziąłem Galaxy S5. Narazie porównując do L9-ki którą miałem, przepaść
                          Radio: C90r+XDP210EQ
                          Kable:Opt,Skyline,50 mm
                          Wzm:XES M1+FP 1.800
                          Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Andja
                            Rider
                            • 2006
                            • 596

co sądzicie o htc desire 610 ???

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2396
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Andja, http://forum.android.com.pl/f248/htc...opinie-416005/

[ Dodano: Wto 16 Wrz, 14 12:19 ]
                              ps. Panowie głupie pytanie, ale jak włączyć wideorozmowę w nowym androidzie? W poprzednim tel. miałem tę opcję bezpośrednio w kontakcie przy wybieraniu rozmowy/wideorozmowy. Teraz tego nie ma.

Wiem, że mogę pogadać sobie przez skypa, ale mnie chodzi normalnie przez ikonkę "tetefon". ops:
                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8160
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://allegro.pl/pentagram-monster-...546223170.html ten pentagram monster na allegro nieźle schodzi - ma ktoś z Was moze takiego?

Komentarz

• Pixon
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 541
                                  • Fabia (NJ3)

Mnie bardziej zastanawia fakt, czy ktoś z Was testował taki chiński wynalazek:
                                  Xiaomi Mi3

lub nowszy i mocniejszy

Xiaomi Mi4

Obydwa telefony specyfikację mają mocniejszą od Galaxy S5, a kosztują połowę tego co on. Dodatkowo Mi4 ma jeszcze aluminiową ramkę obudowy. Czy ktoś coś widzial, testował. Nie ukrywam, że najbardziej boję się rozczarowania związanego po przesiadce z samsungowego wyświetlacza, na ten IPS.
                                  Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• kazik4x4
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2728

Zamieszczone przez Pixon
                                    Mnie bardziej zastanawia fakt, czy ktoś z Was testował taki chiński wynalazek:
                                    Xiaomi Mi3

lub nowszy i mocniejszy

Xiaomi Mi4

Obydwa telefony specyfikację mają mocniejszą od Galaxy S5, a kosztują połowę tego co on. .
                                    Nie dość że kosztują pół ceny Samsunga to jeszcze mają ćwierć jego jakości

Komentarz

• czernobyl
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1276
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Pixon
                                      że najbardziej boję się rozczarowania związanego po przesiadce z samsungowego wyświetlacza, na ten IPS.
                                      mam w domu 2 amoledy i kilka IPSów - i pomimo, że lubię amoleda, to jednak barwy w IPSach są dużo bardziej naturalne. jedyne, co może wkurzać w ipsach i wszelakich podświetlanych zewnętrznie matrycach to fakt, że w ciemnościach (zależnie od sprzętu i jakości wykonania oczywiście) potrafi delikatnie być widać "wylewające" się na brzegach podświetlenie z diód led.
                                      w xiaomi raczej do przyzwyczajenia się będzie inny interfejs - MIUI zamiast standardowego androida
                                      Zamieszczone przez kazik4x4
                                      Nie dość że kosztują pół ceny Samsunga to jeszcze mają ćwierć jego jakości
                                      tak tak, a jak potrząśniesz, to Ci się ryż wysypie. akurat na jakość xiaomi nie znalazłem nigdzie narzekań, w przeciwieństwie do innych marek rodem z Chin

Komentarz

• krissos
                                        Elegance
                                        • 2011
                                        • 840
                                        • Honda
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Kumpel kupił MI2 i jest bardzo zadowolony. Bawiłem się nim trochę i działa naprawdę super, jakość wykonania i dodatki które dostajesz przy zakupie o wiele więcej niż daje szajsung. Co do interfejsu to jest dużo fajniejszy niż zwykły, miui używałem na s2 bo był w pełni dopracowany, niestety na s4 już z tym jest lipa bo też bym używał miui.

Komentarz

• chrisk_89
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 834
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                                          http://allegro.pl/pentagram-monster-dualsim-aero2-41dni-na-baterii-i4546223170.html ten pentagram monster na allegro nieźle schodzi - ma ktoś z Was moze takiego?
                                          Szczerze? Ten "monstrualny" zdecydowanie mnie nie przekonuje.
                                          Dziś przypadkowo wszedłem na stronę overmaxa (tabletowaty prezent urodzinowo/imieninowy dla żony oglądałem) i padłem zaskoczony takim czymś:

ZBARANIAŁEM! Smartfon 6"! Cztery rdzenie, dualsim i IPS 2... Do tego 2 lata gwarancji w .. Polsce. Aha - aparat 13Mega pikseli! No i .. słuchawka BT do tego!
                                          Przebijcie czymś cenowo!

Mam dwójkę znajomych z jakimiś ich starszymi wyrobami i... jeden ma 3 lata jakiegoś smarka, a drugi 1,5 roku. Nie narzekają.

Wiem, że 200 zeta droższy od Pentagrama - ale.. może spojrzeć i w tę stronę?

P.S.
                                          W Selgrosie jest promocja na tablety Overmax. Kupiłem QUALCORE 1010 z dodatkami (16 GB microSDHC oraz 32 GB Pendrive za... 446zł. Na stronie producenta Tablet za 419zł.
                                          Żenuła ;-)
                                          Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• krissos
                                            Elegance
                                            • 2011
                                            • 840
                                            • Honda
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

chrisk_89, obyś więcej go używał niż w serwisie był.

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8160
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
                                              W Selgrosie jest promocja na tablety Overmax
                                              już się raz w selgrosie naciąłem na rejestrator overmaxa....... - leży sobie teraz w schowku :evil:

Komentarz

• chrisk_89
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 834
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

- leży sobie teraz w schowku
                                                Niezgodny ze specyfikacją? Zepsuty? Reklamować dziada! :diabelski_usmiech
                                                Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Prim
                                                  L&K
                                                  • 2013
                                                  • 1040
                                                  • Audi

(OFF) iOS8 działa (OFF)
                                                  Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• piotrek_os
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8160
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
                                                    - leży sobie teraz w schowku
                                                    Niezgodny ze specyfikacją? Zepsuty? Reklamować dziada! :diabelski_usmiech
                                                    a nagrywa kiedy chce....już raz był w serwisie i w/g nich jest OK

Komentarz

Pracuję...